Отворен конкурс за стипендије „Best of South-East“

8Отворен је конкурс за престижни стипендијски програм „Best of South-East“ намијењен свршеним дипломцима и студентима правног или економског факултета из Босне и Херцеговине, а обухвата једногодишњу праксу у банци „Sparkasse“, те годину дана студирања на Универзитету у Грацу.

Стипендија „Најбољи/а на југоистоку“ додјељује се студентима млађим од 27 година који предано раде, имају развијене комуникацијске вјештине, те су способни за аналитичко и практично економско размишљање.

Један од услова је и изврсно познавање енглеског, те добро познавање њемачког језика.

Програм је прије осам година покренуо „Steiermärkische Sparkassen Bank“ у сарадњи са Универзитетом у Грацу.

Сврха програма је да се омогући талентованим студентима и дипломантима права и економије да се додатно образују и одраде праксу у међународном окружењу те тако стекну драгоцјена искуства која ће им послужити у професионалном животу.

Програм траје од септембра 2017. до августа 2018. године. Рок за пријаву је 12. децембар ове године, а резултати ће бити познати у прољеће 2017. године.

Осим студената и дипломаната из БиХ, пријавити се могу и студенти из Словеније, Хрватске, Србије, Македоније и Црне Горе. То могу учинити и они који већ имају статус редовних студената у Аустрији, а долазе из наведених земаља.

Више информација можете пронаћи на сљедећем линку:

http://international.uni-graz.at/de/stud/incoming/s-in-mprog/bestofsoutheast/