Технолошки факултет


О факултету


Технолошки факултет Зворник основан је академске 1993/94. године. Факултет је перманентно усавршавао наставни план и програм с циљем повећања ефикасности студирања и усвајања најновијих научних сазнања, пратећи потребе привреде. Настава се изводи у модерним лабораторијама на три циклуса студија. Наставни процес усклађен је са концепцијом Болоњске декларације и препорукама Европске федерације за хемијско инжењерство (EFCE).

Технолошки факултет Зворник успјешно реализује велики број развојних и научно-истраживачких пројеката, као и низ међународних и пројеката уговорених са привредом. Факултет је добитник посебног признања Привредне коморе Републике Српске као најуспешнија високошколска институција на пољу сарадње са привредом у 2012. години, а од Министарства науке и технологије као најбоља научно-истраживачка институције у Републици Српској у 2013. години.

Технолошки факултет успјешно организује међународни конгрес „Инжењерство, екологија и материјали у процесној индустрији“ који се одржава сваке двије године, а предавачи су угледни истраживачи и научници из земље и свијета.

Технолошки факултет издаје категорисани научни часопис „Journal of Engineering & Processing Management“ у ком се објављују радови аутора из земље и иностранства.

Студентско представничко тијело је „Савез студената Технолошког факултета Зворник“. ској).