Електротехнички факултет


О факултету


Електротехнички факултет основан је 1994/95. академске године у Лукавици (данас општина Источно Ново Сарајево). Настава се изводи на првом и другом циклусу студија. Електротехнички факултет, као институција са дугом традицијом, препознатљив је по квалитету наставног и научно-истраживачког рада који резултују образовањем веома квалитетних кадрова за рад у различитим гранама привреде у областима електротехнике и рачунарства, те константним интересовањем студената за упис на овај факултет. Потражња за кадровима овог профила и добре могућности запослења након дипломирања сврставају га у ред перспективнијих факултета за које се студенти опредјељују након завршетка средње школе.

Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву организатор је међунарoдног научно-стручног симпозијумa „ИНФОТЕХ-ЈАХОРИНА“ који се традиционално одржава у марту сваке године. „ИНФОТЕХ-ЈАХОРИНА“ представља једну од водећих домаћих конференција посвећених примјени информационо-комуникационих технологија која окупља велики број учесника са простора бивше Југославије и шире. Симпозијум је од стране Министарства науке и технологије Републике Српске категорисан као међународни скуп прве категорије.

Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву има развијену међународну сарадњу првенствено са сродним факултетима у окружењу, као и са сродним факултетима и институтима из ЕУ. У оквиру ове сарадње повремено се реализују размјене студената и наставника кроз различите активности као што су научно-стручни скупови, семинари и љетне школе.