Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta UIS-a promovisao 58 diplomaca

Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Istočnom Sarajevu svečano je promovisao 34 profesora fizičkog vaspitanja, 12 sportskih trenera i 12 mastera sporta i sportske rekreacije.

Dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta u Palama prof. dr Borislav Cicović čestitao je promovisanim diplomcima na ostvarenom uspjehu, te izrazio nadu da će im to biti podsticaj za dalјi rad u životu.

Diplomirani master sporta i sportske rekreacije Vladana Ranitović iz Priboja zahvalila je profesorima i dodala da se zaposlila u struci, te da ju je Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta naučio mnogim stvarima kao što je boravak u prirodi, skijanje, plivanje i ostalim aktivnostima koje su svi morali proći.

Diplomirani profesor fizičkog vaspitanja Kristijan Vujnović iz Čaplјine rekao je da je oduševlјen Fakultetom u svakom pogledu i znanjem koje im pružaju profesori.

Promociju diplomaca Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, održanu 14. juna u Palama, uveličao je nastup muzičkog sastava “Katera” iz Istočnog Sarajeva.

Svečanosti su prisustvovali rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Stevo Pašalić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, načelnik opštine Pale Boško Jugović,  prorektor za lјudske i materijalne resurse UIS-a prof. dr Nenad Lalić, dekani brojnih fakulteta Univerziteta, članovi akademske zajednice, predstavnici javnog života, te studenti i članovi porodica promovisanih diplomaca.

Izvor: VEB redakcija/SRNA