Održan Godišnji koncert studenata Muzičke akademije UIS-a

Studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu održali su Godišnji koncert gdje je nastupilo 15 studenata koji su svojim trudom i zalaganjem zaslužili da se predstave publici na koncertu.  

Prema riječima prodekana za umjetnički i naučno-istraživački rad Muzičke akademije prof. mr Bilјane Šatake, ovaj koncert jedna je od redovnih aktivnosti koje studenti imaju u okviru svoje koncertne prakse, a tradicionalno se održava na završetku akademske godine, te predstavlјa priliku za studente koji su odabrani na audiciji da pokažu šta su naučili.

Studenti violine, harmonike, flaute, klavira i solo pjevanja izveli su djela Rahmanjinova, Puškarenka, Mocarta, Mučinskog, Žebelјana i drugih slavnih kompozitora.

Predstavnici Akademije dodijelili su zaslužnim pojedincima i predstavnicima institucijama zahvalnice za izuzetan doprinos afirmaciji Muzičke akademije.

Na koncertu održanom 12. juna, u sali Muzičke akademije, prisustvovali su ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Alen Šeranić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, rektor ruskog Državnog polјoprivrednog univerziteta iz Voronježa prof. dr Nikolai Buhtjarov sa saradnicima, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj Univerziteta u Istočnom Sarajevu doc. dr Siniša Berjan, te brojna publika, profesori i studenti Muzičke akademije.