Svečano promovisano 169 studenata Pedagoškog fakulteta UIS-a

Na svečanoj akademiji Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, održanoj 1. juna u Bijelјini, promovisano je 169 studenata Pedagoškog fakulteta.

Studentima generacije, koji su se posebno istakli svojim izuzetnim trudom i rezultatima, Dejanu Obrenoviću, Miri Jovanović, Radi Sandić, Dijani Polovini i Ljubinki Simić na svečanosti su uručeni prigodni pokloni.

Povodom jubileja, 25 godina postojanja Pedagoškog fakulteta,  za nemjerlјiv doprinos u nastavnoj, naučnoj, umjetničkoj, kulturnoj i sportskoj djelatnosti, Pedagoški fakultet Bijelјina dodijelio je plakete profesorima koji su svojim predanim radom ostavili neizbrisiv trag u akademskoj zajednici. Plakete su dodijelјene emeritusu prof. dr Mitru Novakoviću, prof. dr Stevi Pašaliću, prof. dr Cvijetinu Ristanoviću, prof. dr Peri Spasojeviću, prof. dr Miladinu Lukiću, prof. dr Milenku Ćurčću, prof. dr Desanki Trakilović i posthumno prof. dr Branku Saviću.

Fakultet se na simboličan način zahvalio i gradovima i opštinama iz okruženja koji mu pružaju nesebičnu podršku u radu i sa kojima ima uspješnu saradnju.

Diplomantima su se obratili rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Stevo Pašalić i dekan Pedagoškog fakulteta prof. dr Dalibor Stević, čestitavši im na upornosti i zalaganju i zaželivši da stečeno znanje uspješno primjenjuju u svom budućem radu.

Povodom ovog značajnog jubileja, studenti i profesori su priredili bogat kulturno-umjetnički program, u kome su učestvovali članovi sekcija hora, orkestra i folklora Pedagoškog fakulteta u Bijelјini.

Osim predstavnika akademske zajednice, profesora i saradnika Pedagoškog fakulteta, svečanosti su prisustvovali i prorektori Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dekani, prodekani i predstavnici drugih fakulteta Univerziteta, predstavnici javnih ustanova, kao i predstavnici srednjih i osnovnih škola i dječijih vrtića sa kojima Fakultet ima izuzetnu saradnju.