Studenti Saobraćajnog fakulteta Doboj UIS-a učestvovali na međunarodnoj konferenciji u Makedoniji

Sedam studenata I i II ciklusa studija Saobraćajnog fakulteta u Doboju Univerziteta u Istočnom Sarajevu aktivno su učestvovali na drugoj Međunarodnoj konferenciji „Transport for Today’s Society – TTS“ održanoj u Makedoniji, na Tehničkom fakultetu Bitola, u periodu od 17. do 19. maja 2018. godine.

Zajedno sa prof. dr Markom Vasilјevićem i višim asistentom dr Želјkom Stevićem, studenti su prezentovali šest naučnih radova proisteklih iz diplomskih i istraživanja u sklopu izrade master radova. Šest studenata smjera Logistike i jedan student smjera Drumski i gradski saobraćaj bili su dominantni u pogledu broja i kvaliteta radova u odnosu na nekoliko studenata drugih institucija u okruženju.

Veoma zanimlјiva istraživanja koja su prezentovana iz oblasti povratne logistike, upravlјanja skladišnim sistemima, primjene operacionih istraživanja za rutiranje u transportu, bezbjednosti saobraćaja, primjene logističkih informacionih sistema i pobolјšanja logističkih performansi, primjećena su i od strane eminentnih naučnika koji su pohvalili rad i trud mladih kolega.

U okviru posjete Makedoniji, studenti su zajedno sa profesorima Tehničkog Fakulteta Bitola 19. maja posjetili i Fakultet za turizam i ugostitelјstvo u Ohridu čiji je dekan bio domaćin posjete ovom gradu.