100 diplomaca Medicinskog fakulteta stupilo u ljekarsku profesiju

Dodjelom diploma i polaganjem Hipokratove zakletve 100 diplomaca Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu u subotu, 19. maja, svečano je stupilo u lјekarsku profesiju.

Promovisano je  32 doktora medicine, 29 doktora stomatologije, 17 diplomiranih medicinara zdravstvene njege, 22 profesora specijalne edukacije i rehabilitacije, kao i četiri diplomca II ciklusa studija.

Na ceremoniji u Gradskom pozorištu u Foči, studentima i gostima obratili su se dekan Medicinskog fakulteta prof.dr Milan Kulić i prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof.dr Dejan Bokonjić, zaželivši diplomcima uspjeh u budućem radu, te da svoj poziv obavlјaju časno, humano i profesionalno.

Najbolјe rezulteta tokom školovanja postigli su  Obiđanović Andrea, studijski program Medicina sa prosječnom ocjenom 9,50; Stanišić Marija, studijski program Stomatologija sa prosječnom ocjeoma 9,35; Kucurski Ljubiša, studijski program Zdravstvena njega sa prosječnom ocjenom 9,09 i Mazić Rada, studijski program Specijalna edukacija i rehabilitacija sa prosječnom ocjenom 9,06.

Najbolјim studentima uručene su prigodne nagrade.

Svečanoj dodjeli diploma prisustovali su i prorektor za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport prof. mr Sandra Ivanović, dekan Bogoslovskog fakulteta „Sveti Vasilije Ostroški“ prof. dr Vladislav Topalović, profesori, predstavnici lokalne vlasti, brojni studenti i članovi porodica promovisanih diplomaca.