Poziv za istraživačke stipendije „GO STYRIA“ za školsku 2018/2019. godinu

„GO STYRIA“ je program stipendiranja za polaznike postdiplomskih i doktorskih studija, kao i za postdoktorante koji su zainteresovani za kraće istraživačke boravke (u trajanju od maksimalno 4 mjeseca) u svrhu izrade magistarske, doktorske ili postdoktorske disertacije.

Poziv je otvoren, između ostalog, i za kandidate iz Bosne i Hercegovine. Kandidati koji budu izabrani za navedeni program, dobiće priliku za istraživački boravak na Univerzitetu u Gracu, s cilјem da svoje studije/istraživanja nastave na matičnim univerzitetima.

Pravo apliciranja imaju polaznici postdiplomskih i doktorskih studija koji trenutno studiraju na jednom od univerziteta u zemlјama za koje je otvoren poziv i koji već rade na svojim magistarskim ili doktorskim disertacijama, kao i postdoktoranti koji su doktorske studije završili odličnim rezultatima. Odbranjena doktorska disertacija u trenutku apliciranja ne smije biti starija od godinu dana.

Rok za dostavlјanje dokumenata je 18. maj 2018. godine.

Ostale informacije o načinu prijave dostupne su na službenoj web stranici Univerziteta u Gracu: http://international.uni-graz.at/en/stud/incoming/s-in-mprog/go-styria/.