Tematske večeri na Muzičkoj akademiji UIS-a

Udruženje građana za njegovanje klasične muzike „Koral“ u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i Muzičkom akademijom Univerziteta u Istočnom Sarajevu,  28. maja organizovaće „Večeri kineske muzike“, dok su tokom mjeseca aprila priredili niz kulturnih događaja.

U okviru „Večeri italijanske muzike“, koje su održane 19. i 20. aprila na Muzičkoj akademiji UIS-a, italijanski tenor Federiko Lepre održao je majstorski kurs za studente i učenike solo pjevanja.

Drugog dana manifestacije, publika je uživala u italijanski arijama za tenora i soprana, kao i u duetima italijasnkih opera u izvođenju soprana i profesora na Muzičkoj akademiji UIS-a Klaudije Krkotić, pijanistkinje i profesora, takođe na Muzičkoj akademiji UIS-a, Sonje Radojković i italijanskog tenora Federika Lepre.

„Večeri ruske muzike“ održane su 28. aprila na Muzičkoj akademiji, a nastupili su bariton Stašev Dmitrij Anatolјević, sopran i profesor na Muzičkoj akademiji UIS-a Klaudija Krkotić, kao i pijanistkinja i profesor na Muzičkoj akademiji UIS-a Sonja Radojković.  

Takođe, publika u galeriji Muzeja Hercegovine u Trebinju 30. aprila imala je priliku uživati u „Večerima ruske muzike“.