Na Medicinskom fakultetu UIS-a održan seminar o učešću u programima međunarodne saradnje Erazmus + KA2

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu održan je seminar o mogućnostima učešća nastavnika i saradnika Medicinskog fakulteta u različitim projektima sa orijentacijom na učešće u programima međunarodne saradnje Erazmus + KA2.

Seminar su 12. aprila održali prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr Dejan Bokonjić i koordinator za osiguranje kvaliteta mr Nenad Marković.

Nastavnicima i saradnicima Medicinskog fakulteta Foča predstavlјene su osnove projektnog menadžmenta, vrste donatora koji mogu finansirati različite projektne poduhvate, razlozi učešća u programima Erazmus+, prioriteti koji mogu biti predmet pisanja projekata, priprema, projektna ideja, snaga projektnog prijedloga, prijavni paket – aplikacioni obrazac, elektronska forma, opis projekta, dozvolјeni budžet. Predstavlјen je i primjer jednog projekta koji se realizuje na univerzitetu – STINT (Strengthening of Internationalisation in B&H Higher Education).

Cilј održavanja ovog seminara bio je da se nastavnici i saradnici Medicinskog fakulteta podstaknu na generisanje različitih ideja koje će biti iskorištene kao klјučni početni elemenat u pisanju projekta, jer od pravilnog oblikovanja i procjenjivanja mogućnosti uspjeha ideje zavisi cjelokupan ulazak u proceduru i pisanje projekta.

Nakon diskusije sa nastavnicima i saradnicima Medicinskog fakulteta, dogovorena je dalјa saradnja koja će se ogledati u vođenju i koordinisanju rada kolega sa Medicinskog fakulteta u pisanju projektnog prijedloga i dalјe razrade projektne dokumentacije.