XVII međunarodni simpozijum „Infoteh–Jahorina 2018“

Sedamnaesti međunarodni naučni-stručni simpozijum „Infoteh–Jahorina 2018“, čiji je organizator Elektorotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, održaće se od 21. do 23. marta na Jahorini u hotelu „Bistrica“.

Cilј simpozijuma „Infoteh–Jahorina 2018“ je da okupi stručnjake, naučnike, inženjere, istraživače i studente koji se bave informacionim tehnologijama i njihovom primjenom u oblastima sistema upravlјanja, komunikacionih sistema, proizvodnih i elektronskih sistema, elektroenergetike kao i drugim oblastima elektrotehnike i računarstva.

Osnovne tematske oblasti Simpozijuma su računarski sistemi i softver, komunikacioni sistemi i tehnologije, energetski sistemi, proizvodni sistemi, sistemi upravlјanja i elektronski sistemi.

Rad Simpozijuma, i ove godine, odvijaće se u okviru sesija, okruglih stolova, predavanja po pozivu i prezentacija, dok će posebna pažnja biti posvećena mladim istraživačima i studentima kroz studentsku sesiju.

Suorganizatori skupa su Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjaluci, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beograd, Elektronski fakultet Univerziteta u Nišu, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Alumni asocijacija inženjera elektrotehnike Istočno Sarajevo.

Na prvom naučno-stručnom simpozijumu “Infoteh-Jahorina”, koji je održan od 12. do 14. marta 2001. godine na Jahorini, izložena su 53 rada, šest firmi predstavile su svoje programe razvoja i proizvodnje opreme u oblasti telekomunikacija, energetske elektronike, elektroenergetike i automatskog upravlјanja procesima.