Predstavnici UIS-a u okviru EUNORS-a učestvovali na konferenciji „EU – Srbija 2018“

Predstavnici Univerziteta u Istočnom Sarajevu aktivno su učestvovali u radu konferencije Međunarodni poslovni susreti „EU-SERBIA 2018″ koja je održana 31. januara 2018. godine u Beogradu.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu uzeo je učešće na ovom značajnom događaju kao jedan od članova konzorcijuma Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske (EUNORS), a u ime Univerziteta na konferenciji je učestvovao dekan Ekonomskog fakulteta Brčko doc. dr Srđan Lalić.

Na ovogodišnjoj konferenciji bilo je riječi o investicijama, rastu i zapošlјavanju, kao i o prehrambenom sektoru, digitalizaciji i poslovnoj podršci.

U drugom dijelu konferencije organizovani su i bilateralni susreti privrednika u okviru Evropske mreže preduzetništva, a članovi EUNORS-a imali su brojne sastanke sa predstavnicima kompanija iz zemalјa Zapadnog Balkana i EU.

Organizator Međunarodnih poslovnih susreta bila je Privredna komora Srbije, a događaj se održao pod pokrovitelјstvom Evropske mreže preduzetištva (EEN), dok je Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Republike Srpske jedan od koorganizatora.

Poslovni susreti uspješno su održavni u sklopu posjete predsjednika Evropskog parlamenta Srbiji.

U okviru aktivnosti Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske (EUNORS), u Banjoj Luci su u prethodnom periodu održana dva sastanka konzorcijuma projekta EUNORS na kojima su prezentovane pojedinačne aktivnosti članova konzorcijuma, kao i planirane aktivnosti.

Dogovoreno je da će u narednom perioodu EUNORS raditi na pripremi novog radnog programa, gdje će poseban osvrt biti na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, Univerzitetu u Banjoj Luci i Inovacionom centru Banja Luka, kako bi se više posvetili međunarodnim projektima i transferu tehnologije. Planirano je i da univerziteti preduzmu aktivnosti na uvođenju više fakulteta (mašinski, elektrotehnički, polјoprivredni) u aktivnosti Mreže.