Održan sastanak o unapređenju naučno-istraživačkog rada

U Rektoratu Univerziteta u Istočnom Sarajevu održan je sastanak rukovodstva Univerziteta sa prodekanima za naučno-istraživački rad organizacionih jedinica UIS-a.

Na sastanku, održanom 7. februara, bilo je riječi o podizanju kvaliteta naučnih i stručnih skupova na organizacionim jedinicama UIS-a, te o saradnji sa Ministarstvom nauke i tehnologije.

Zaklјučeno je da je potrebno raditi na podizanju kvaliteta naučnih i stručnih časopisa i njihovoj kategorizaciji, kao i na podizanju vidlјivosti i prepoznatlјivosti UIS-a na svjetskim rang-listama visokoškolskih ustanova.

Tema sastanka bila je i realizacija treninga o metodologiji učenja koji će se održati po organizacionim jedinicama u okviru projektnih aktivnosti, te distribucija „Itenticate“ softvera za otkrivanje plagijata.

Razgovaralo se o distribuciji licenci za „Office“ pakete i operativne sisteme na organizacione jedinice, kao i o potrebi organizacionih jedinica UIS-a za obukama, treninzima i edukacijama.

Na sastanku je razgovarano i o bazi e-NIR kartona za akademsko osoblјe, programima i inicijativama za mobilnost studenata i akademskog osoblјa, međunarodnoj saradnji  na nivou organizacionih jedinica, te o kretanju istraživača.

U ime Univerziteta sastanku su prisustvovali vršilac dužnosti prorektora za nauku, istraživanje i razvoj doc. dr Siniša Berjan i prorektor za međenarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr Dejan Bokonjić.