Objavlјena konačna rang-lista stipendista Fonda “Dr Milan Jelić”

Na konkurs Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske, Fonda „Dr Milan Jelić” za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija  na univerzitetima u Republici Srpskoj (RS), Bosni i Hercegovini (BiH) i visokoškolskim ustanovama u inostranstvu za akademsku 2017/2018. godinu pristiglo je ukupno 356 prijava za sva tri ciklusa studija od čega je 335 prijava zadovolјilo uslove propisane konkursima.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u RS odnosno BiH dodijelјeno je ukupno 77 stipendija za akademsku 2017/2018. godinu u mjesečnom iznosu od 400 KM za 9 mjeseci studija, dok je za studente na inostranim visokoškolskim ustanovama dodijelјeno ukupno 52 stipendije. Mjesečni iznos stipendije studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u republici Makedoniji, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj ili Crnoj Gori iznosi 500,00 KM, i 800,00 KM za studente koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu.

Dobitnici stipendije Fonda „Dr Milan Jelić” u kategoriji inostranih studenata prvog ciklusa studija za tekuću akademsku godinu uspješni su studenti prestižnih univerziteta Harvard, Massacchusetts Institute of Technology, New York University, Tehničkog univerziteta u Minhenu, Purdue University i Prvi moskovski državni medicinski univerzitet.

Studentima drugog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima, od ukupno 44 primlјene prijave, dodijelјeno je 8 godišnjih stipendija u iznosu od po 5.000,00KM, dok je studentima trećeg ciklusa studija dodijelјeno 6 godišnjih stipendija, od ukupno 22 prijave koje su zadovolјilo visoke uslove Konkursa, u iznosu od po 10.000,00 KM za tekuću akademsku godinu.

Dobitnici stipendija drugog i trećeg ciklusa studija, uspješni su studenti čak pet prestižnih svjetskih univerziteta kao što su University of Cambridge, Datrtmouth College,  University Paris Diderot – Paris 6, Eberhard Karls Universitat i Univerzitet Vircburg.

Naredni konkurs za dodjelu stipendija studentima II i III ciklusa studija za akademsku 2017/2018. godinu biće objavlјen u mjesecu maju 2018. godine.

Od nastanka ideje o dodjelјivanju prestižnih stipendija „Dr Milan Jelić” dodijelјeno je preko 2.040 godišnjih stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima u ukupnom iznosu od preko 9,92 miliona KM. Godišnji grant za dodjelu stipendija najuspješnijim studentima iz Fonda „Dr Milan Jelić” iznosi 750.000,00KM.

Konačnu rang-listu studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija možete pogledati https://www.fondmilanjelic.org/

 

Više informacija na https://www.fondmilanjelic.org/.

Izvor: vladars.net