U Holandiji održan sastanak konzorcijuma projekta CULTURWB

U periodu od 22. do 25. januara 2018. godine na Univerzitetu primijenjenih nauka u Bredi, Holandija (NHTV University of Applied Sciences Breda), održan je sastanak konzorcijuma projekta CULTURWB.

Tokom sastanka, članovi konzorcijuma su razgovarali o temama osiguranja kvaliteta u visokom obrazovanju, što je povezano sa razvojem CULTURWB master programa.

Prezentovan je izvještaj o implementiranim kursevima cjeloživotnog učenja na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, u okviru projekta CULTURWB.

Predstavnici UIS-a su prezentovali nacrt za izradu dokumenta za akreditaciju studijskog programa zajedničkog mastera „Upravlјanje kulturnim naslјeđem i kulturnim turizmom“, koji će realizovati Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Univerzitet u Banjoj Luci.

Master program će biti pokrenut od oktobra 2018. godine kao zajednički master program dva javna univerziteta u Republici Srpskoj.

Na sastanku konzorcijuma u Holandiji, Univerzitet u Istočnom Sarajevu su predstavlјali dr Dajana Vukojević i mr Nenad Marković.