Rukovodstvo Univerziteta sa predstavnicima svih nivoa vlasti o prioritetima razvoja Univerziteta

Rukovodstvo Univerziteta u Istočnom Sarajevu na čelu sa vršiocem dužnosti rektora prof. dr Stevom Pašalićem održaće niz sastanaka sa poslanicima u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske, gradonačelnicima i načelnicima, na kojima će se razgovarati o razvoju Univerziteta.

U narednom periodu biće održana dva sastanka, i to prvi 8. decembra, u Bijelјini i drugi sastanak 15. decembra, u Istočnom Sarajevu, gdje će se razgovarati o pitanjima koja su od najvećeg značaja za rad i razvoj Univerziteta, a koja su ujedno važna i za razvoj gradova i opština koje gravitiraju Univerzitetu.

Cilј održavanja sastanaka jeste da učesnici svojim autoritetom, stručnošću i iskustvom doprinesu rasvjetlјavanju važnih pitanja kao što su, između ostalog, populaciona politika, indeks studentske iskorištenosti gradova i opština, potrebe privrede za kadrovskim profilima, potrebe za obrazovanjem, a za šta je potrebno uklјučivanje svih nivoa vlasti i Univerziteta.

Prvi sastanak će biti održan u petak, 8. decembra, u sali Grada Bijelјina sa početkom u 10.00 časova.

Drugi sastanak će biti održan 15. decembra u sali Grada Istočno Sarajevo.