Međunarodni simpozijum „Novi horizonti saobraćaja i komunikacija 2017″ na Saobraćajnom fakultetu Doboj

Saobraćajni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu organizuje šesti Međunarodni simpozijum „Novi horizonti saobraćaja i komunikacija 2017″ koji će se održati 17. i 18. novembra u prostrijama Saobraćajnog fakulteta u Doboju.

Na Simpozijumu će radove izložiti 206 autora iz 18 zemalјa, sa šest kontinenata, a učesnici naučnog skupa će biti predstavnici 58 institucija.

Plenarni predavači na Međunarodnom simpozijumu „Novi horizonti saobraćaja i komunikacija 2017″ biće profesori sa uglednih univerziteta i naučnih institucija iz Irana, Austrije, Brazila, Švajcarske, Srbije i Slovačke.

Za učešće na Simpozijumu je prijavlјeno 94 rada, od kojih 12 nisu prošli recenziju, a oni koji budu izabrani kao najbolјi biće objavlјeni u časopisima: Međunarodni časopis „Horizons“ (EBSCO baza), Nacionalni časopis „Železnice“, Međunarodni časopis „Serbian Journal of Management“ (SCOPUS i EBSCO baza).

Cilј Simpozijuma je da promoviše razmjenu naučnih, stručnih znanja, iskustava i izvrši usaglašavanje stavova iz oblasti saobraćaja, transporta i komunikacija što predstavlјa dragocjeni doprinos razvoju ove oblasti i rješavanju problema.

Saobraćaj je važan segment privrednog sistema svake zemlјe i predstavlјa multidisciplinarnu oblast u kojoj se svakodnevno izvršava niz aktivnosti i procesa, a zahtijeva primjenu metoda optimizacije i racionalizacije, kao i primjenu savremenih informacionokomunikacionih sistema.

Organizator simpozijuma je Saobraćajni fakultet Doboj Univerziteta u Istočnom Sarajevu, dok su suorganizatori: Saobraćajni fakultet Univerziteta u Beogradu, Fakultet tehničkih nauka Univerzitet u Novom Sadu, Tehnički fakultet Bitolј Univerziteta “Sv. Kliment Ohridski” i Tehnički fakultet Bor Univerziteta u Beogradu.

Više informacija o Međunarodnom simpozijumu „Novi horizonti saobraćaja i komunikacija 2017″ možete pronaći na veb stranici http://www.novihorizonti.rs.ba.