UIS RSS News Feed


Шта је „RSS”?

„RSS“ представља једноставан начин за аутоматско преузимање информација са wеб локација које вам се свиђају. Уместо да посећујете wеб сајтове како бисте видјели да ли се на њима појавила нова вијест или чланак, можете користити „РСС“ (Really Simple Syndication - веома једноставно повезивање). На тај начин ћете одмах бити обавјештени о најновијим збивањима или промјенама на сајтовима који вас занимају. Универзитет у Источном Сарајеву (УИС) сада нуди информисање путем „RSS“ канала из различитих категорија вијести и обавјештења, онако како се објављују на сајту Универзитета.

Како се користи „RSS“?

Уопштено говорећи, потребно је да набавите програм за читање вијести (RSS Reader). Овај програм приказује информације које, путем „RSS“-а, пристижу на ваш компјутер са сајтова које сте изабрали. После тога морате изабрати „RSS“ канале које желите да примате, као што је УИС „RSS“ канал са најновијим информацијама.

Гдје могу да набавим програм за читање вијести путем „RSS“-а?

Уколико желите да пратите наше „RSS“ садржаје преко Wеб-а изаберите неки од многобројних web-based „RSS“ сервиса. „РСС“ канале можете пратити и путем Windows програма. Многи од њих су бесплатни. При избору програма имајте на уму да различити програми раде на различитим оперативним системима.