Меморандум о сарадњи Факултета пословне економије Бијељина и Града Бијељина

Представници Факултета пословне економије Бијељина Универзитета у Источном Сарајеву и Града Бијељина потписали су 30. новембра у просторијама градске управе Града Бијељина Меморандум о сарадњи.

У име Факултета пословне економије (ФПЕ) Бијељина састанку су присуствовали декан проф. др Миладин Јовичић, продекан за наставу проф. др Срђан Дамјановић и продекан за научно-истраживачку дјелатност и предузетништво проф. др Витомир Старчевић, док је Град Бијељину представљао градоначелник Мићо Мићић са сарадницима.

На састанку је договорено да се између ФПЕ и Града Бијељина успостави и одржава добра пословно-техничка сарадња, односно да се предузму заједничке активности које ће допринијети општем друштвеном интересу и развоју локалне заједнице. Предвиђено је заједничко учешће у пројектима, заједнички наступ и организовање научног скупа „ЕКОНБИЗ“ који се сваке године одржава на ФПЕ, као и рад на побољшању студентског стандарда и нивоа образовања.

Градоначелник Мићић обећао је да ће градска управа Града Бијељина у предстојећем периоду приступити рјешавању питања расвјете на платоу испред зграде Универзитетског центра у Бијељини коју заједнички користе четири факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Посебан акценат је стављен на учешће ФПЕ у изради стратешких докумената Града Бијељина и заједничко осмишљавање индустријске зоне, кластера, курсева и обука.