Обиљежен Дан Економског факултета Брчко

На Економском факултету Брчко Универзитета у Источном Сарајеву у петак, 8. новембра, уприличена је свечана додјела диплома и промоција 57 дипломираних економиста, једног магистара економских наука и пет мастера економије.

Декан Економског факултета Брчко проф др Лазар Радовановић честитао је дипломантима на успјеху поручивши им да вриједним радом и заузимањем за истинске вриједности, дају  допринос друштвеној заједници и на тај начин буду најбољи промотери Факултета.

Од оснивања на Факултету, у периоду од 1979. до данас, звање дипломираног економисте стекла су 1243 студента. Звање мастера економије стекло је 15 студената, од 2014. до 2019. године.

Одбрањена је 41 магистарска теза (од 2008. до 2019.) и 14 докторских дисертација (од оснивања Факултета).

Одржана Међународна научна конференција на Економском факултету у Брчком

Овогодишње обиљежавање Дана Економског факултета Брчко, традиционално је започело одржавањем Шесте међународне научне конференције под називом „Актуелни проблеми високог образовања, науке и привреде Босне и Херецеговине, те могућности њиховог превазилажења“.

На конференцији, која се ове године одржала у четвртак, 7. новембра, учествовали су аутори из Босне и Херцеговине, Србије, Хрватске, као и неколико аутрора из Русије.

Декан Економског факултета Брчко проф. др Лазар Радовановић изразио је задовољство што студенти Економског факултета учествују у раду конференције.

„Нарочито студенти мастер студија напишу радове који се односе на тему конференције. Такође, студенти и на други начин учествују у организацији овог догађаја“, рекао је декан Радовановић.

Циљ научне онференције је размјена идеја, метода и искустава које могу да се примијене у ширем подручју економског и друштвеног живота и усклађивање студијских програма високог образовања са потребама привреде.

Суорганизатори Конференције су Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине, Електротехнички  и  Филозофски факултет  Универзитета  у Источном  Сарајеву,  Факултет  за  хотелијерство  и  туризам Врњачка Бања, Економски факултет у Суботици, „Perm State Agro-Technological University Russia“, „Voronezh State Agricultural University Russia“, „Aleksandras Stulginskis University“, „Faculty of Economics and Management Lithuania“, „Selçuk University Konya-Turkey“ и „Shanghai Polytechnic University“.