На Електротехничком факултету промовисано 35 инжењера и 3 мастера електротехнике

На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву данас је свечано промовисано 35 дипломираних инжењера електротехнике и три мастера електротехнике.

Декан ЕТФ-а проф. др Зоран Љубоје честитао је на успјеху промовисаним студентима, напомињући да је њих 17 завршило смјер рачунарство и информатика, 15 студената смјер електроенергетике и 3 смјер аутоматика и роботика.

„Данас су додијељена признања најбољим студентима, као и плакете Граду Источно Сарајево и компанији ‘Ланако’ из Бањалукe за свесрдну помоћ и донације Факултету, као и плакете нашим најбољим научним истраживачима“, рекао је декан Љубоје.

Говорећи о упису студента на овај факултет у новој академској години, декан је навео да је до сада пријављено око 70 студената.

“На Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву ове године има 135 мјеста, од којих 105 на буџету, а остали су самофинасирајући”, појаснио је декан Љубоје.

Проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић честитао је промовисаним студентима и поздравио у име ректора Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Стеве Пашалића.

„Захвални смо Електротехничком факултету који је одговоран лидер Универзитета и његова перјаница развоја од самог настанка Универзитета“, истакао је проректор Бокоњић.    

Градоначелник Источном Сарајева Ненад Вуковић честитао је промовисаним инжењерима и мастерима електротехнике, као и свима који су добили признање за пружање подршке раду овог факултета и његовој промоцији.

„Захвални смо и поносни што смо као град добили Повељу Факултета са којим имамо одличну сарадњу и помажемо га на различите начине као што су стипендије студентима, постдипломцима, подршка научном скупу Инфотех, подршка развојним програмима ЕТФ-а. Један од тих програма ове године било је промовисање робот-аутомобила широм источног дијела Републике Српске“, рекао је градоначелник Вуковић.

Он је додао да Град прати рад цијелог Универзитета, а посебно Електротехничког факултета.

„У времену које нам предстоји Електротехнички факултет ће имати важну улогу јер он развија кадрове који су потребни на тржишту рада, што баш не може рећи за све остале факултетете и студијске програме на јавним универзитетима“, навео је градоначелник.

Промовисани дипломирани инжењер електротехнике на смјеру рачунарство и информатика Зорана Штака, чији је свеукупни просјек за вријеме четворогодишњег школовања 9,77, истакла је да студирање на овом факултету подразумијева доста труда и одрицања, али да се уз добру организацију може све постићи.

“Од понедјељка сам запослена у компанији `Ланако` чији сам била стипендиста од треће године студија. Настављам усавршавање. За сада сам уписала основне студије матаматике, која је моја велика љубав, а послије тога ћу размишљати о мастеру, вјероватно у иностранству”, истакла је Штака.

Свечаној промоцији у амфитеатру ЕТФ-а у Источном Сарајеву присуствовали су декани и професори факултета Универзитета у Источном Сарајеву, декан Електротехничког факултета у Бањој Луци проф. др Бранко Блануша, те представници градске и локалне власти, као и привредног, културног и друштвеног живота овог подручја.