На ФПЕ одржан 6. научни скуп ЕКОНБИЗ 2018

На Факултету пословне економије Бијељина 21. и 22. јуна 2018. године одржан је 6. Интернационални научни скуп ЕКОНБИЗ 2018 за који је пријављено је 57 научних радова са 107 учесника.

Тема овогодишњег научног скупа била је: „Савремено пословање у функцији развоја националне економије“.

На почетку научног скупа одржана је сједница Програмског одбора. Програм је отпочео уводним ријечима декана и гостију, након чега је рад настављен по секцијама.

Декан Факултета пословне економије Бијељина проф. др Миладин Јовичић захвалио се учесницима и гостима, истичући да Факултет већ шесту годину организује научни скуп.

„У протеклих шест година колико постоји овај научни скуп, до сада је кроз њега прошло укупно 750 учесника и 415 радова. Циљ научног скупа је да дођемо до научних спознаја и истина које могу послужити онима који креирају економску политику и доносе одлуке, да оне буду што квалитетније. Због тога ћемо и закључке са ове научне конференције прослједити Влади РС у нади да ће бити добра основа у процесу доношења одлука“, рекао је декан Јовичић.

Присутнима су се обратили и секретар за привреду Града Бијељина, декан Економског факултета Ниш проф. др Јадранка Ђуровић Тодоровић, представник Економског Факултета у Београду професор Александар Живковић, професор Економског факултета Универзитета „Св. Кирило и Методије“ у Скопљу др Кирил Постолов, директор Високе школе струковних студија за васпитаче и пословне информатичаре Сремска Митровица др Гордана Мијаиловић, те предсједник подручне привредне коморе Бијељина Анто Гајић.

Радове на пленарној секцији су излагали: проф. др Кирил Постолов са Економског факултета Универзитета „Св. Кирило и Методије“ у Скопљу, проф. др Сретен Ћузовић са Економског факултета Универзитета у Нишу, проф. др Јелена Кочовић са Економског факултета Универзитета у Београду и проф. др Душко Шњегота са Економског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Овогодишњем интернационалном научном скупу, чији су организатори били Факултет пословне економије Бијељина и Економски факултет Ниш, присуствовали су многобројни учесници и гости из земље и иностранства, представник градске управе Града Бијељина, представници академске заједнице економских и других факултета Универзитета у Источном Сарајеву, Бањој Луци, Београду, Нишу, Новом Саду, учесници и гости из БиХ, Србије, Словеније, Македоније и шире, представници реалног сектора, успјешни привредници, људи из праксе са којима Факултет има изузетну пословно-техничку сарадњу, те представници академског особља и запослени Факултета пословне економије Бијељина.