Конференција и састанaк конзорцијума пројекта CULTURWB

Економски факултет Универзитета „Џемал Биједић ” у Мостару је у периоду од 19. 6. до 21. 6. 2018. године био домаћин радионице и састанка конзорцијума Erasmus + пројекта CULTURWB  (“Јачање капацитета за промјене у туризму на Западном Балкану – изградња компетенција за квалитетно управљање културним насљеђем и културним туризмом”). Универзитет у Источном Сарајеву је један од тринаест партнера који учествује у имплементацији пројекта CULTURWB чији је носилац Универзитет у Новом Саду, и који је финансиран кроз ERASMUS+ Програм (Capacity Building in Higher Education – Key Action 2).

У сриједу 20. јуна у оквиру пројектних активности одржана је и конференција посвећена стејкхолдерима у културном туризму на којој су присутни упознати са трендовима у развоју културног туризма у ЕУ али и у БиХ. Одржане су и радионице за студенте.

Конференција о културном туризму одржала се у Центру за културу града Мостара, у организацији Економског факултета Универзитета „Џемал Биједић” у Мостару у сарадњи са партнерима Erasmus + пројекта: Strengthening Capacities for Tourism Changes in WB – Building Competences for Quality Management of Heritage and Cultural Tourism (CULTURWB).

“Као резултат пројекта креирани су нови мастер студиј из области културног туризма који ће први пут бити покренути у наредном периоду.

На Конференцији је представљен рад Музеја Херцеговине у Требињу о чему је говорила госпођа Ивана Грујић, директор Музеја Херцеговине.

Ово је прва конференцији у оквиру пројекта CULTURWB. Друга планирана конференција намјењена студентима планирана је на крају пројекта 2019. године.

Испред Универзитета у Источном Сарајеву Састанку конзорцијума пројекта присуствовали су проф. др Бранислав Машић, др Дајана Вукојевић, а учесници конференције са Универзитета у Источном Сарајеву били су полазник курса цјеложивотног учења Бојана Пушара Вуковић и студент Александра Тољ.