Ректор и проректор Универзитета у Вороњежу посјетили Филозофски факултет УИС-а

Ректор Државног универзитета „Император Петар I“ у Вороњежу, Николај Иванович Бухтојаров и проректор за међународну сарадњу Јуриј Владимирович Њекрасов боравили су у посјети Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. Састанку са руководством и професорима Филозофског факултета присуствовали су и проректор за међународну сарадњу Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Дејан Бокоњић и проректор за науку доц. др Синиша Берјан.

На састанку, одржаном 12. јуна, изражено је обострано задовољство досадашњом врло успјешном сарадњом Филозофског факултета и Универзитета у Источном Сарајеву са партнерима из Русије, а посебно када је ријеч о размјени студената и наставника. Разматрани су наредни кораци у проширивању сарадње, као што је учешће у заједничким међународним пројектима, научним скуповима, публикацијама и слично.

Овом приликом декан Филозофског факултета доц. др Драга Мастиловић уручио је ректору Бухтојарову Плакету Филозофског факултета, највеће признање које Факултет додјељује, у знак захвалности руским партнерима на помоћи и подршци у развоју и међународној афирмацији Филозофског факултета.