Одржан Годишњи концерт студената Музичке академије УИС-а

Студенти Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву одржали су Годишњи концерт гдје је наступило 15 студената који су својим трудом и залагањем заслужили да се представе публици.  

Према ријечима продекана за умјетнички и научно-истраживачки рад Музичке академије проф. мр Биљане Шатаке, овај концерт једна је од редовних активности које студенти имају у оквиру своје концертне праксе, а традиционално се одржава на завршетку академске године, те представља прилику за студенте који су одабрани на аудицији да покажу шта су научили.

Студенти виолине, хармонике, флауте, клавира и соло пјевања извели су дјела Рахмањинова, Пушкаренка, Моцарта, Мучинског, Жебељана и других славних композитора.  

Представници Академије додијелили су заслужним појединцима и представницима институцијама захвалнице за изузетан допринос афирмацији Музичке академије.

На концерту одржаном 12. јуна, у сали Музичке академије, присуствовали су министар науке и технологије Републике Српске Ален Шеранић, градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, ректор руског Државног пољопривредног универзитета из Вороњежа проф. др Николаи Бухтјаров са сарадницима, проректор за науку, истраживање и развој Универзитета у Источном Сарајеву доц. др Синиша Берјан, те бројна публика, професори и студенти Музичке академије.