На ФПМ Требиње одржан састанак о умрежавању пословног и научно-истраживачког сектора

На Факултету за производњу и менаџмент Требиње Универзитета у Источном Сарајеву одржан је радни састанак тима за сарадњу Факултета са привредом Града Требиње, у сврху умрежавања јавног, пословног и научно-истраживачког сектора.

Састанку, одржаном 17. маја, присуствовали су представници Факултета, студенти, начелник одјељења за привреду Града Требиње, представници „Swisslion“ индустрије алата Требиње, предузећа „ТДС Тарана“ и предузећа „SYSTRAX“.

Састанак је имао за циљ рјешавање конкретних привредних проблема и интензивнијег укључивање студената у рјешавање проблема пословања кроз специјализован софтвер управљања ERP (Enterprise Resource Planning).

Комплетан ERP систем би се имплементирао у одговарајућа предузећа кроз три фазе: упознавање студента са програмом, групни рад укључивањем студената од самог почетка у пројекат и формирање подтимова за одговарајуће пројекате.

Закључак састанка јесте да сљедећи корак буде посјета привредних субјеката у окружењу који покажу интерес за ERP системом, како би се приступило имплементацији.