Промовисани дипломци, магистри и мастери Економског факултета Брчко УИС-а

На Економском факултету Брчко Универзитета у Источном Сарајеву уприличена је свечана додјела диплома и промоција 47 дипломираних економиста, магистара економских наука и мастера економије.

На свечаности одржаној 10. маја, студентима су дипломе уручили ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Стево Пашалић и декан Економског факултета Брчко доц. др Срђан Лалић.

Декан Лалић изразио је увјерење да ће студенти који су добили дипломе бити најбољи амбасадори Економског факултета.

“Вјерујем у  пуном капацитету у њихове способности и вјерујем да ће на један најбољи начин представљати наш факултет код будућих послодаваца“, нагласио је декан Лалић.

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић похвалио je залагање декана Економског факултета Срђана Лалића, наглашавајући да декан показује снажну вољу да оствари сарадњу с локалном заједницом.

Економски факултет, у оквиру наставног и научно-истраживачког рада, развија сарадњу са бројним сродним факултетима и научним институцијама из БиХ и шире што омогућава да се на Факултету традиционално ангажују еминентни наставници и стручњаци из економије и сродних области.

Свечаној додјели диплома присуствовали су проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт УИС-а проф. мр Сандра Ивановић, проректор за науку, истраживање и развој доц. др Синиша Берјан, проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Ненад Лалић, декани бројних факултета Универзитета у Источном Сарајеву, професори и студенти Економског факултета, те представници извршне власти, институција Брчко дистрикта БиХ и привредног живота.