Расписан конкурс за пријем 25 нових асистената на Универзитету у Источном Сарајеву

Универзитет у Источном Сарајеву данас је расписао конкурс за пријем 25 нових асистената на организационим јединицама Универзитета.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Стево Пашалић рекао је да, захваљујући рационализацији која је урађена на Универзитету почетком године, у финансијама Универзитета у Источном Сарајеву има сасвим довољно средстава за редовно исплаћивање плата тренутно запосленима и за пријем нових асистената.

„Уз то, и све друге обавезе, као што је прековремени, хонорарни и допунски рад, Универзитет редовно исплаћује од нове године па закључно са мартом мјесецом“, рекао је ректор Пашалић.

Према ријечима ректора, на пријем најбољих студената за асистенте на Универзитету обавезује и Повеља о унапређењу науке, образовања, услова студирања и укупних односа на универзитетима у Републици Српској, која је потписана под покровитељством предсједника Републике Српске 2012. године.

„Ова повеља, између осталог, обавезује да се примају најбољи кадрови, међу којима се апострофирају најбољи студенти, односно студенти генерације. Све у складу са законом, на основу јавног конкурса, у радни однос ће бити примљени најбољи по резултатима у школовању и раду на Универзитету. Сви избори ће бити доступни јавности“, нагласио је ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Стево Пашалић.

Прилог: Конкурс