„Вече културе“ на Правном факултету

На Правном факултету, Одјељењу ван сједишта у Бијељини, 3. маја одржано је такмичење студената у бесједништву у оквиру седме „Вечери културе“.

Такмичарски дио вечери, у ком су учестовали студенти из Пала и Одјељења Бијељина, обиљежиле су бесједе девет учесника, а о три најбоље одлучивао је стручни жири у саставу декан Правног факултета и предсједник жирија проф. др Радомир Лукић, продекан за научно-истраживачки рад проф. др Горан Марковић и професорица са Педагошког факултета у Бијељини доц. др Нина Милановић.

Осим награда жирија, публика је гласањем додијелила награду публике „Проф. др Новица Војиновић“, названу по утемељитељу Бесједничке секције на Правном факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Прву награду у бесједништву освојила је Горица Суботић „Чекајући понедјељак“, друго мјесто освојили су Драган Фалаџић „Душманово царство“ и Милица Дебелногић „Да ли је готово“, док је треће мјесто и награду публике освојио Јевто Калајџић „Теби, савршеној“.

Покровитељ „Вечери културе“ били су адвокатска канцеларија „Стевановић“ из Бијељине, која је најбољим такмичарима додијелила новчане награде и пружила могућност обављања студентске праксе, адвокат Дејан Богдановић и адвокатска канцеларија „Стојановић“ из Бијељине, те адвокат Татјана Тојић из Бијељине.

У ревијалном дијелу програма наступиле су  ученице Средње музичке школе „Стеван Стојановић Мокрањац“ Бијељина – сопран Андриана Спасојевић, и корепетитор Анђела Деспотовић,  које су извеле „Не пој красавица“ од Рахмањинова и Глуково „O del mio dolce ardor“.

Ученица Гимназије „Филип Вишњић“ из Бијељине Исидора Давидовић рецитовала је пјесму Васка Попе „Врати ми моје крпице“.

Да студенти права имају и бројне умјетничке склоности показала је студенткиња Правног факултета Драгица Ђокић, представивши своје слике и умјетнички рад.

Своје књиге „Чекамо васкрсење мртвих“ и „Зар је једна песма жална“ представио је Бранко Станковић.

У публици су, и ове године, били декани, професори, запослени и студенти на факултетима Универзитета у Источном Сарајеву чије је сједиште или одјељење у Бијељини, као и бројни правници из правосуђа, адвокатуре и других институција у Бијељини.