Тематске вечери на Музичкој академији УИС-а

Удружење грађана за његовање класичне музике „Корал“ у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске и Музичком академијом Универзитета у Источном Сарајеву,  28. маја организоваће „Вечери кинеске музике“, док су током мјесеца априла приредили низ културних догађаја.

У оквиру „Вечери италијанске музике“, које су одржане 19. и 20. априла на Музичкој академији УИС-а, италијански тенор Федерико Лепре одржао је мајсторски курс за студенте и ученике соло пјевања.

Другог дана манифестације, публика је уживала у италијански аријама за тенора и сопрана, као и у дуетима италијаснких опера у извођењу сопрана и професора на Музичкој академији УИС-а Клаудије Кркотић, пијанисткиње и професора, такође на Музичкој академији УИС-а, Соње Радојковић и италијанског тенора Федерика Лепре.

„Вечери руске музике“ одржане су 28. априла на Музичкој академији, а наступили су баритон Сташев Дмитриј Анатољевић, сопран и професор на Музичкој академији УИС-а Клаудија Кркотић, као и пијанисткиња и професор на Музичкој академији УИС-а Соња Радојковић.  

Такође, публика у галерији Музеја Херцеговине у Требињу 30. априла имала је прилику уживати у „Вечерима руске музике“.