Сарадња Економског факултета Пале и Туристичке организације Источно Сарајево

Представници Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву и Туристичке организације Источно Сарајево данас су на Економском факултету у Палама потписали споразум о пословно-техничкој сарадњи.

Вршилац дужности декана Економског факултета доц. др Марко Ђого рекао је да је туризам перспективна грана која још није довољно развијена.

“Имамо студијски програм Туризам и хотелијерство и наша жеља је да се активније укључимо у развој туризма у нашој регији и земљи. Туристичка организација је носилац развоја туризма на подручју Града, али постоји свакако простор да се Град Источно Сарајево додатно афирмише и туристичка понуда обогати”, истакао је  Ђого.

Такође, в.д. декана доц. др Марко Ђого нагласио је да су на Економском факултету посебно заинтересовани да студенти стичу праксу током студирања, те да је сарадња са Туристичком организацијом од велике користи.

Директор Туристичке организације Источно Сарајево Игор Тошић нагласио је да је примарни циљ споразума да се повежу људи који се баве струком и науком како би додатно допринијели развоју туризма овога краја.

“Потписали смо протоколарну сарадњу са Економским факултетом који има студијски програм Туризам и хотелијерство. Сматрамо да путем стручног усавршавања и студија можемо додатно допринијети развоју важне гране привреде, а посебно Града Источно Сарајево”, додао је Тошић.

Споразум дефинише све видове сарадње између Туристичке организације Источно Сарајево и Економског факултета у научноистраживачкој, стручној и образовној дјелатности.