Амбасадор Италије у БиХ посјетио Ректорат УИС-а

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Стево Пашалић, са сарадницима, данас је у Ректорату угостио амбасадора Италије у БиХ Њ.Е. Николу Минасија.

Ректор Пашалић укратко је презентовао структуру и активности Универзитета у Источном Сарајеву, нагласивши колико је битан сегмент међународне сарадње, како са европским универзитетима, тако и оним широм свијета. Истакао је да Универзитет у Источном Сарајеву има значајну сарадњу са неколико универзитета из Италије, али да ново руководство нашег Универзитета жели да прошири ту мрежу.

Њ.Е. Никола Минаси честитао је ректору Пашалићу на именовању, те изразио задовољство досадашњом успјешном сарадњом са Универзитетом у Источном Сарајеву.

На данашњем састанку разговарало се и о будућој сарадњи у оквиру пројеката и програма размјене студената и наставника Универзитета у Источном Сарајеву са италијанским универзитетима, потом о могућностима изучавања италијанског језика на Филозофском факултету УИС-а, као и о организовању културних, тематских вечери гдје би професори и студенти Музичке академије изводили дјела италијанских композитора.

Планирано је да у мају ове године, када се обиљежава Дан Универзита и Дан Филозофког факултета, амбасадор Италије у БиХ Њ.Е. Никола Минаси отвори изложбу посвећену шездесетогодишњици од потписивања Римског споразума и “рађања Европске уније”, те да одржи предавање студентима Универзитета у Источном Сарајеву.

Данашњем састанку присустовали су проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић и проректор за наставу доц. др Вера Ћевриз – Нишић, као и сарадник у Амбасади Италије у БиХ Валидан Пуљић.