На Економском факултету Брчко промовисане активности пројекта ЕУНОРС и ЕУ инфо центра

На Економском факултету Брчко Универзитета у Источном Сарајеву одржана је промоција библиотеке ЕУ инфо центра с циљем да се студенти упознају са насловима који ће овог мјесеца бити доступни у просторијама овог центра у Брчком, као и да се додатно информишу о самој Европској унији.

На промоцији која је организована 5. априла, виши асистент на Економском факултету Брчко мср Сњежана Зарић одржала је и предавање о савременим економским интеграцијама у свијету, значају ЕУ као јединственог тржишта и економској повезаности БиХ и ЕУ.

Одржана је и промоција мреже и активности пројекта Европске мреже предузетништва Републике Српске (ЕУНОРС), чији је један од чланова конзорцијума и Универзитет у Источном Сарајеву.

Чланови Европске мреже предузетништва Републике Српске, осим Универзитета у Источном Сарајеву, су  Привредна комора Републике Српске, Универзитет у Бањој Луци и Иновациони центар Бања Лука. Посматрачи активности ЕУНОРС-а су Министарство индустрије, енергетике и рударства, Министарство финансија и Министарство за економске односе и регионалну сарадњу, док је Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа координатор пројекта.