XVII међународни симпозијум „Инфотех–Јахорина 2018“

Седамнаести међународни научно-стручни симпозијум „Инфотех–Јахорина 2018“, чији је организатор Електоротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву, одржаће се од 21. до 23. марта на Јахорини у хотелу „Бистрица“.

Циљ симпозијума „Инфотех–Јахорина 2018“ је да окупи стручњаке, научнике, инжењере, истраживаче и студенте који се баве информационим технологијама и њиховом примјеном у областима система управљања, комуникационих система, производних и електронских система, електроенергетике као и другим областима електротехнике и рачунарства.

Основне тематске области Симпозијума су рачунарски системи и софтвер, комуникациони системи и технологије, енергетски системи, производни системи, системи управљања и електронски системи.

Рад Симпозијума, и ове године, одвијаће се у оквиру сесија, округлих столова, предавања по позиву и презентација, док ће посебна пажња бити посвећена младим истраживачима и студентима кроз студентску сесију.

Суорганизатори скупа су Електротехнички факултет Универзитета у Бањалуци, Електротехнички факултет Универзитета у Београд, Електронски факултет Универзитета у Нишу, Факултет техничких наука Универзитета у Новом Саду и Алумни асоцијација инжењера електротехнике Источно Сарајево.

На првом научно-стручном симпозијуму “Инфотех-Јахорина”, који је одржан од 12. до 14. марта 2001. године на Јахорини, изложена су 53 рада, шест фирми представиле су своје програме развоја и производње опреме у области телекомуникација, енергетске електронике, електроенергетике и аутоматског управљања процесима.