Додијељени сертификати полазницима курсева цјеложивотног учења „CULTURWB“ пројекта

У Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву данас је одржана додјела сертификата за полазнике курсева цјеложивотног учења у оквиру пројекта „CULTURWB“.

Током трајања курсева, реализованих са циљем развијања компетенција људи који се баве областима културног туризма, остварена је веома добра сарадња са културним институцијама и привредним организацијама. Између осталих, полазници курсева су били директор Музеја Херцеговина у Требињу Ивана Грујић, директор Културног центра Пале Марко Сикима, директор Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Трифковић, представници Туристичке организације Вишеград и Туристичке организације Чајниче, као и свршени студенти студијског програма Туризам и хотелијерсто.

У оквиру пројекта „CULTURWB“, биће покренут заједнички мастер програм „Управљaње културним насљеђем и културни туризмом“, који ће реализовати Универзитет у Источном Сарајеву и Универзитет у Бањој Луци.

На Универзитету у Источном Сарајеву покренут је Центар за континуирано учење, чиме УИС настоји да се прилагоди програмима великих универзитета у региону који су већ развили програме цјеложивотног учења, а с циљем јачања компетенција и у складу са потребама тржишта рада. У наредном периоду  могу се очекивати савремени програми за едукацију трећих лица.

Пројекат „CULTURWB“ један је од Еразмус + пројекта, осмишљен у оквиру сарадње ЕУ и земаља региона, који има за циљ јачање способности у високом образовању. „CULTURWB” у фокус ставља културни туризам као посебну област туризма која се бави дубоким културолошким искуством појединца било на естетском, интелектуалном, емоционалном или психолошком нивоу.