Осма међународна научно-практична конференцијa „Словенски свијет: геоекономија, сигурност и развој евроазијског простора, руско-босанскохерцеговачки дијалог“

Универзитет у Источном Сарајеву суорганизатор je 8. међународне научно-практичне конференције „Словенски свијет: геоекономија, сигурност и развој евроазијског простора, руско-босанскохерцеговачки дијалог“, a уједно и њен домаћин.

Конференција ће се одржати 2. марта 2018. године на Филозофском факултету Пале, Универзитета у Источном Сарајеву.

Важност теме ове конференције, као и развоја успјешне сарадње међу универзитетима који у њој учествују, потврђује учешће еминентних домаћих предавача, као и гостију из Русије.

Уводна обраћања одржаће Њ. Е. амбасадор Руске Федерације у БиХ Пјотр Иванцов, в.д. ректора Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Стево Пашалић, ректор Сибирске школе корпоративног управљања (Омск) проф. др Роман Власов, декан Филозофског факултета Палe доц. др Драга Мастиловић и представници локалне власти.

Еминентрни предавачи из Русије и представници Универзитета у Источном Сарајеву ће током конференције, између осталог, одржати предавања о геоекономији безбједности, одрживом развоју евроазијског простора, Русији и Западном Балкану из геополитичке, демографске и економске перспективе, као и низ других излагања у вези са темом конференције.

У оквиру научно-практичне конференције биће одржан и округли сто на којем ће ужи круг домаћина и гостију излагача радити на усаглашавању резолуције конференције.

Отварање конференције предвиђено је у 10 часова у амфитеатру Филозофског факултета.