Одржан састанак о унапређењу научно-истраживачког рада

У Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву одржан је састанак руководства Универзитета са продеканима за научно-истраживачки рад организационих јединица УИС-а.

На састанку, одржаном 7. фебруара, било је ријечи о подизању квалитета научних и стручних скупова на организационим јединицама УИС-а, те о сарадњи са Министарством науке и технологије.

Закључено је да је потребно радити на подизању квалитета научних и стручних часописа и њиховој категоризацији, као и на подизању видљивости и препознатљивости УИС-а на свјетским ранг-листама високошколских установа.

Тема састанка била је и реализација тренинга о методологији учења који ће се одржати по организационим јединицама у оквиру пројектних активности, те дистрибуција „Itenticate“ софтвера за откривање плагијата.

Разговарало се о дистрибуцији лиценци за „Office“ пакете и оперативне системе на организационе јединице, као и о потреби организационих јединица УИС-а за обукама, тренинзима и едукацијама.

На састанку је разговарано и о бази е-НИР картона за академско особље, програмима и иницијативама за мобилност студената и академског особља, међународној сарадњи  на нивоу организационих јединица, те о кретању истраживача.

У име Универзитета састанку су присуствовали вршилац дужности проректора за науку, истраживање и развој доц. др Синиша Берјан и проректор за међенародну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић.