Споразум о сарадњи Филозофског факултета Пале и Педагошког факултета у Врању

Представници Филозофског факултета Пале Универзитета у Истпчном Сарајеву потписали су Споразум о сарадњи са представницима Педагошког факултета у Врању Универзитета у Нишу.

Делегација Филозофског факултета коју су чинили декан доц. др Драга Мастиловић и продекан за наставу доц. др Владимир Владичић боравила је у дводневној посјети Врању 9. и 10. децембра 2017. године.

Приликом потписивања споразума о сарадњи, Педагошки факултет из Врања представљала је декан проф. др Сунчица Денић Михаиловић.

Споразум, између осталог, предвиђа рад на заједничким научно-истраживачким пројектима, заједничку организацију научних скупова, размјену издања, размјену наставника, сарадника и студената и разне друге видове сарадње.

Током посјете, делегацију Филозофског факултета срдачно је угостио предсједник Скупштине града Врања др Дејан Тричковић, а топлу добродошлицу делегацији Филозофског факултета пожелио је и епископ врањски г. Пахомије током пријема и свечане вечере у Епархијском дому.

Љубазни домаћини омогућили су делегацији Филозофског факултета и посјету манастиру Прохор Пчињски, те обилазак спомен костурнице на Зебрњаку, која је посвећена српским војницима погинулим у Кумановској бици 1912. године, као и сусрет са епископом кумановско-полошким СПЦ г. Јоакимом у Куманову.