Сајам француских универзитета 30. октобра у Сарајеву

Сајам француских универзитета одржаће се 30. октобра од 10 до 15 часова на Економском факултету у Сарајеву.

Сајам се организује четврту годину заредом у Босни и Херцеговини, а представља прилику да млади људи упознају бројне француске универзитете, начине и услове уписа на француске високошколске установе, студирање на француском и енглеском језику у свим областима и могућности финансирања и студија.

Француски институт у Босни и Херцеговини позива све заинтересоване да посјете штандове учесника (Sciences Po Paris, Univerzitet Poitiers, Univerzitet Artois, Državni institut za primijenjene nauke Rouen, Univerzitet Lyon 1, Tehnološki fakultet Compiègne, Univerzitetska Agencija Frankofonije, Visoka škola za nastavu i obrazovanje Univerziteta u Bordeauxu, CESI – Visoka inžinjerska škola, MGEL – studentsko osiguranje, Campus France BiH i Francuski institut u Bosni i Hercegovini) и упознају се са богатом понудом студијских програма у свим областима, на француском и енглеском језику.

Током Студентског дана уједно ће бити и отворен конкурс за стипендије Владе Француске за академску 2018/2019. годину на који се могу пријавити студенти са свих универзитета у БиХ.

Детаљније информације доступне су на Фејсбук страници Campus France Bosnie-Herzégovine.