ФПМ Требиње посјетили професори Департмана за математичку физику и нумеричку анализу Универзитета Саратов из Русије

Факултет за производњу и менаџмент Требиње данас су посјетили професори Департмана за математичку физику и нумеричку анализу са Универзитета Саратов из Русије – проф. др Вјечеслав Јурко и проф. др Сергеј Бутерин, као и професори са Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву – проф. др Миленко Пикула и доц. др Владимир Владичић.

Професор Бутерин одржао је математичко предавање о примјени проблема спектралне анализе у биологији.

Такође, професор Бутерин је студентима и професорима ФПМ Требиње одржао презентацију о граду Саратову, Универзитету у Саратову, Факултету за математику и механику, као и о школском систему који се примјењује у Русији.

Професори из Русије су у вишедневној посјети Универзитету у Источном Сарајеву, приликом које су потписали Споразум о извођењу заједничких докторских студија из математике са Филозофским факулетом Пале и одржали низ предавања у оквиру семинара „Inverse problems in spectral analysis“.

Професори са Универзитета у Саратову и претходних година су посјећивали Факултет за производњу и менаџмент УИС-а, како би активно учествовали у организовању и раду математичких конференција Републике Српске које је Факултет организовао.