Добродошлица бруцошима и свим студентима Универзитета у Источном Сарајеву

Поштовани бруцоши  и студенти Универзитета у Источном Сарајеву,

Имам пријатну дужност и посебно задовољство да вас поздравим у име свих запослених на Универзитету у Источном Сарајеву, наравно и у моје лично име, а поводом почетка нове академске 2017/2018. године.  Универзитет у Источном Сарајеву је један од првих акредитованих универзитета у Републици Српској и Босни и Херцеговини и један од првих универзитета који је у свом раду прихватио принципе „Болоњске декларације“, који се реализују у европском простору високог образовања.

Универзитет је опредијељен за развој и јачање институционалних капацитета који ће довести до остваривања кључних циљева високог образовања и развоја и постизања пројектованих компетенција и исхода учења свих учесника у наставно-научном процесу, а посебно студената.

Ако прегледате  наше странице можете сазнати о организацији нашег Универзитета, активностима и пројектима наших студената, о студијама и предметима које студирају наши студенти. На страницама је могуће пронаћи и најаве догађања на Универзитету, информације о контактима нашег особља и наставника који вам стоје на располагању за сва питања у вези са Универзитетом и студирањем на њему.

Изврсност се манифестује кроз наше студијске програме, однос према студентима, афирмацију стеченог знања и његове примјењивости у свакодневном животу.

Информатичка опремљеност Универзитета је задовољавајућа и креирана је у складу са стварним потребама студената у процесу стицања нових знања, која ће бити кључна квалификација за обављање послова у реалној пракси у будућности.

Укупни  ресурси  Универзитету пружају сигурну гаранцију за стицање нових знања и вјештина.

Наш  циљ је образовање креативне популације која непрекидно усваја и ствара нова знања.

Желимо се отворити кроз партнерски однос према другим високошколским установама, прије свега кроз најважнији услов, а тај услов је квалитет.

ДОБРО ДОШЛИ!        

                                                                                                                    В.Д. РЕКТОРA

                                                                                                                Проф. др Стево Пашалић