Факултет пословне економије Бијељина учесник пројекта за обуку незапослених лица

Факултет пословне економије Бијељина потписао је 29. августа уговор о сарадњи у оквиру реализацијe пројекта под називом “Континуираном институционалном сарадњом до одрживих радних мјеста у Бијељини”.

Главни имплементатор пројекта је Град Бијељина, а осим Факултета пословне економије, партнери су Техничка школа „Михајло Пупин“ Бијељина, Привредна комора Републике Српске – Подручна привредна комора Бијељина, Завод за запошљавање, као и бијељинска предузећа „Стеко центар“ и „Мега дрво“.

Пројекат подразумијева обуку и преквалификацију незапослених лица који се налазе на Бироу за запошљавање и траже посао, а са циљем да се запосле у привредним субјектима на подручју Бијељине којима недостаје стручни кадар.

Основни циљ пројекта је јачање институционалне сарадње између локалних партнера, од Завода за запошљавање, образовних установа, до привредних субјеката.

Вриједност пројекта је четири милиона евра, од тога три милиона одлазе директно за грантове на терену. Од 15 пројеката који су укупно одобрени на подручју БиХ, два су у Бијељини.

Партнер једног од пројеката у Бијељини је Факултет пословне економије, који ће учествовати у другом модулу пројекта, а 29. августа је потписан уговор о реализацији.

Рок за подношење захтјева за учешће у пројекту је 20. септембар 2017. године.

Детаљније информације и обрасци за пријаву могу се добити на огласним таблама и званичним интернет страницама Градске управе Града Бијељина, Завода за запошљавање Републике Српске, ЈУ Техничка школа „Михајло Пупин“ Бијељина, Привредне коморе Републике Српске – Подручне привредна комора Бијељина и „Мега дрво“ д.о.о. Бијељина.