Одржан Пети интернационални научни скуп “ЕКОНБИЗ 2017”

На Факултету пословне економије Бијељина одржан је Пети интернационални научни скуп „ЕКОНБИЗ 2017“ на којем је више од 140 учесника изложило 70 научних радова.

Тема овогодишњег научног скупа одржаног 22. и 23. јуна била је „Трендови развоја и промјене у новој економији земаља у транзицији“.

Декан Факултета пословне економије Бијељина проф. др Миладин Јовичић истакао је да ФПЕ већ пету годину организује научни скуп са циљем да се из различитих углова освијетле неки од проблема који оптерећују економије, не само земаља у региону, него и шире, те да се покушају предложити рјешења која би била примјењива у свим условима.

На пленарној секцији је одржана и промоција књиге чији су аутори академик проф. др Ненад Вуњак и проф. мгр Јурај Пекар са Факултета за пословну информатику Универзитета у Братислави.

Радове на пленарној секцији излагали су проф. др Драган Микеревић са Економског факултета у Бањој Луци, проф. др Јелена Кочовић са Економског факултета у Београду, као и проф. мгр Јурај Пекар са Факултета за пословну информатику из Братиславе.

Овогодишњем скупу присуствовали су ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић са проректорима, представник Министарства просвјете и културе Републике Српске Санела Дојчиновић, представници академске заједнице економских и других факултета Универзитета у Источном Сарајеву, Бањој Луци, Београду, Нишу, Новом Саду, као и учесници и гости из БиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Македоније, Словачке, Мађарске.  Гости научног скупа били су и представници реалног сектора, успјешни привредници са којима Факултет има изузетну пословно-техничку сарадњу, те представници академског особља и запослени Факултета пословне економије Бијељина.