Коначна ранг-листа студената стипендиста Фонда „Др Милан Јелић“

На конкурс Министарства науке и технологије Републике Српске, Фонда „Др Милан Јелић” за додјелу стипендија редовним студентима првог, другог и трећег циклуса студија  на универзитетима у Републици Српској (РС), Босни и Херцеговини (БиХ) и високошколским установама у иностранству за академску 2016/2017. годину, пристигло је укупно 347 пријава за сва три циклуса студија од чега је 316 пријавa задовољило услове прописане конкурсима.

Студентима првог циклуса студија на универзитетима у РС односно БиХ додијељено је укупно 84 стипендија за академску 2016/2017. годину у мјесечном износу од 400 КМ за 9 мјесеци студија, док је за студенте на иностраним високошколским установама додијељено укупно 59 стипендија.

Мјесечни износ стипендије студентима првог циклуса студија на високошколским установама у Републици Македонији, Словенији, Србији, Хрватској или Црној Гори износи 500 КМ и 800 КМ за студенте који студирају на високошколским установама у иностранству, саопштило је Министарство науке и технологије Републике Српске.

Добитници стипендије Фонда „Др Милан Јелић” у категорији иностраних студената првог циклуса студија за текућу академску годину успјешни су студенти престижних универзитета “Yale”, “Harvard”, “Purdue”, Првог Московског државног медицинског универзитета, Вороњешког државног универзитета, Техничког универзитета у Минхену, као и Универзитета у Бечу.

Студентима другог циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима, од укупно 31 примљене пријаве, додијељено је 9 годишњих стипендија у износу од по 5.000 КМ, док је студентима трећег циклуса студија додијељено 6 годишњих стипендија, од укупно 34 пријаве које су задовољило високе услове Конкурса, у износу од по 10.000 КМ за текућу академску годину.

Добитници стипендија другог и трећег циклуса студија, успјешни су студенти чак четири престижна свјетска универзитета као што су Универзитет у Лозани, “Datrtmouth College”, “Eberhard Karls Universitat” и Норвешког универзитета за науку и технологију.

Наредни конкурс за додјелу стипендија студентима II и III циклуса студија за академску 2016/2017. годину биће објављен у мјесецу мају.

Од настанка идеје о додјељивању престижних стипендија „Др Милан Јелић”, додијељено је преко 1.880 годишњих стипендија студентима првог, другог и трећег циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима у укупном износу од преко 9,2 милиона КМ. Годишњи грант за додјелу стипендија најуспјешнијим студентима из Фонда „Др Милан Јелић” износи 750.000 КМ.

Студенти који су остварили право на додјелу стипендија биће благовремено обавјештени о начину и терминима потписивања уговора о стипендијама.

Прилог: Коначна ранг-листа студената првог, другог и трећег циклуса студија (PDF)