Позив студентима за рад у Њемачкој током љета 2017. године

Стотину студената који студирају на универзитетима у Републици Српској имаће могућност да идуће љето проведу радећи у Њемачкој у оквиру програма феријалног рада.

Завод за запошљавање Републике Српске објавио је јавни позив студентима који су заинтересовани да љетни распуст 2017. године проведу радећи у Њемачкој.

Рок за слање пријава је 10. јануар идуће године, а јавити се могу искључиво редовни студенти универзитета и високих школа у БиХ који нису уписани у посљедњу годину студија.

Услов је да студенти добро владају њемачким језиком, да су расположени за рад у Њемачкој у периоду који није краћи од два мјесеца, те да буду спремни на рад у што више индустријских сектора у којима се нуде послови.

Детаље јавног позива заинтересовани студенти могу сазнати на интернет страници Завода за запошљавање Републике Српске.

Програм упућивања студената из Републике Српске на рад у Њемачкој током љетних распуста Завод за запошљавање Републике Српске спроводи у сарадњи са Агенцијом за рад и запошљавање БиХ, односно Централном канцеларијом за посредовање у запошљавању стручне радне снаге из иностранства Савезне агенције за рад Њемачке.

За БиХ у 2017. години одобрена је квота од 300 студената.

Прилози:

Пријавни образац

Допис факултетима

Увјерење о упису

Брошура

Јавни позив ЗЗЗРС