Одржан научно-стручни скуп “25 година Народне скупштине Републике Српске”

У Академији наука и умјетности Републике Српске (АНУРС) у Бањалуци данас је одржан научно-стручни скуп “25 година Народне скупштине Републике Српске”.

Скуп се одржао под покровитељством Народне скупштине, а у организацији АНУРС-а, Универзитета у Источном Сарајеву и Универзитета у Бањој Луци.

У раду скупа, као члан Организационог одбора, учествовао је ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић.

У раду скупа учествовали су и предсједник Републике Српске Милорад Додик, ректор Универзитета у Бањој Луци проф. др Милан Матаруга, бројни академици, универзитетски професори, истакнути научни, стручни и јавни радници, те носиоци највиших функција у органима и институцијама Републике Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић  поздравио је учеснике скупа у име Парламента Српске и поручио да та Установа своју јубиларну, 25. годишњицу, обиљежава достојанствено, у складу са значајем највишег политичког и представничног органа.

Он је навео да су уприличене бројне манифестацијe као што су свечана сједница Нарoдне скупштине, изложбе широм Републике Српске, пригодни концерт, те да је спроведен конкурс за најбољи литерарни и ликовни рад и емитована пригодна поштанска марка.

„Посебно изражавам захвалност домаћинима и организаторима овог скупа – АНУРС-у и универзитетима у Бањој Луци и Источном Сарајеву, који су, под покровитељством Народне скупштине Републике Српске, у изванредној сарадњи и организацији припремили овај научни скуп“, рекао је предсједник Парламента Српске.

Према његовим ријечима, успјешност научно-стручног скупа “25 година Народне скупштине Републике Српске” потврђује 20 реферата из бројних области из надлежности Парламента које су припремили академици, професори универзитета, научни, стручни и јавни радници међу којима су и ствараоци Републике Српске и ранији предсједници Народне скупштине.