Стипендије Техничког института из Пекинга

Након радне посјете делегације Универзитета у Источном Сарајеву НР Кини крајем октобра, значајан број кинеских универзитета изразио је жељу да подржи наш Универзитет, посебно на пољу понуде стипендија студентима сва три циклуса студија.

Технички институт из Пекинга упутио је понуду стипендија које се односе на студенте техничких факултета. Вијеће за стипендије НР Кине понудило је три стипендије за студенте II и III циклуса студија. У понуди је још 5-10 посебних стипендија за универзитете из земаља Централне Европе, намијењених студентима свих циклуса студија и односе се на размјену у трајању од једног или два семестра у току академске 2017/2018. године на Техничком институту из Пекинга.

У сврху помоћи потенцијалним апликантима за студентске стипендије из Кине, Катедра за синологију Филозофког факултета УИС-а отворила је налог на Фејсбуку под називом „Katedra za sinologiju FFUIS“, гдје се могу добити све практичне и корисне информације за пријаву стипендија. Такође, могуће је директно контактирати колеге у Кини на сљедеће адресе: master_phd@bit.edu.cn (стипендије за I  и  II циклус студија) и на exchange@bit.edu.cn (за специјалне стипендије за размјену).