Отворен конкурс за стипендије „Scholarships for disadvantaged students“

“Scholarships for disadvantaged students” је пројекат који је реализовала фондација “Bosnia & Herzegovina Futures Foundation” у сарадњи са др Едхемом Чустовићем са „La Trobe University“ у Мелбурну, по први пут у академској 2016/17. години. Циљ пројекта је стипендирање студената који се образују за инжењерска занимања на простору читаве Босне и Херцеговине.

Аплицирати могу редовни студенти Бечелор (Bachelor) студија из било које области инжењеринга који не примају ниједну другу стипендију.

Висина стипендије је 1800 КМ и биће исплаћивана у двије рате по 900 КМ. Предност у додјели стипендије имају студенти слабог материјалног стања, те студенти који уз успјешно студирање показују висок ниво посвећености друштвеном активизму, волонтирању или друштвено корисном ангажману.

Добитиници стипендија за 2016. годину ће бити представљени на конгресу „SYP BiH 2016“ који ће се одржати од 1. до 4. децембра у Сарајеву.

Добитници стипендија морају бити спремни на активан рад са IEEE секцијом БиХ и „La Trobe University Innovation & Entrepreneurship Foundry“ (LIEF Lab). Уз новчану награду, добитиници стипендија ће имати прилику да раде са искусним свијтским инжењерима/научницима уз које ће, такође, имати прилику, ако се докажу, да добију интернационално радно искуство.

Напомена: У случају да апликант буде изабран у ужи круг, на интервју се морају доставити документи који потврђују информације дате у упитнику.

Рок за пријаву за стипнедије је 23. новембар 2016. године.

Више информација као и упитник за пријаву могу се пронаћи на страници: http://ypsc.ieee.ba/scholarships/