CEEPUS стипендије за зимски семестар 2016/17

Централно-европски програм за универзитетску размјену (CEEPUS) отворио је конкурс за стипендије за зимски семестар 2016/17. године.

Крајњи рок за пријаву је 15. јуни за студенте који се пријављују у оквиру формираних CEEPUS мрежа за зимски семестар. Freemover-и ће моћи аплициарти послије наведеног рока.

Циљ CEEPUS програма је подстицај мобилности, кроз обезбјеђивање стипендија за студенте основних, постдипломских и докторских студија и универзитетске професоре за студијски боравак, курсеве језика, интезивне курсеве и студентске екскурзије у некој од земаља чланица CEEPUS програма.

У Програм су укључене сљедеће државе: Албанија, Аустрија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Црна Гора, Чешка, Хрватска, Мађарска, Македонија, Молдавија, Пољска, Универзитет у Приштини/Косово* УН 1244 (није признато од стране неких земаља), Румунија, Словачка, Словенија и Србија.

Шема стипендија за студенте и професоре:
– стипендије се додјељују за минимум 3 мјесеца а максимум 10 мјесеци за студенте бечелор и мастер студија. Дужи студијски боравак може бити одобрен за студенте докторских студија,
– стипендије у трајању од 1 до 3 мјесеца се одобравају студентима који раде магистарску тезу или докторску дисертацију.

Наставно особље може конкурисати за минимум 5 радних дана са радним ангажманом од 6 сати недељно.

У академској 2016/17. години Универзитет у Источном Сарајеву је члан шест CEEPUS мрежа.

Додатне информације: https://www.ceepus.info/default.aspx#nbb